Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

4 πράγματα που δεν πρέπει να λες για τον εαυτό σου.

Το να κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου είναι το ίδιο σημαντικό με την ανάγκη για οξυγόνο που έχεις. Όταν δίνεις πολλές πληροφορίες για εσένα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις καλά και γενικότερα εκτίθεσαι σε μεγάλο βαθμό, δεν δείχνει τόσο έναν ανοιχτό τύπο έξω καρδιά όσο έναν ευαίσθητο και εύκολο θύμα για εκμετάλλευση.

Ο χαρακτήρας, οι αρχές, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και οι συνήθειές σου αποτελούν την πραγματική σου ταυτότητα.

Μην φανερώνεις..

1. Ευαισθησίες και ανασφάλειες.

Δυστυχώς δεν είναι όλοι καλοί άνθρωποι. Κάποιοι θα σεβαστούν τους φόβους σου και άλλοι θα παίξουν μαζί τους. Για παράδειγμα η Αχίλλειος πτέρνα. Όλοι νόμιζαν ότι ο Αχιλλέας ήταν αθάνατος μέχρι που ο Πάρης έμαθε για την ύπαρξη αυτού του αδύναμου σημείου. Γνώριζε που θα τον χτυπήσει. Το να έχει κάποιος ευαισθησίες είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μην τις αποκαλύπτεις. Άστες για τους πραγματικούς φίλους. Εκείνοι όχι μόνο δεν θα τις εκμεταλλευτούν αλλά ίσως και να σε βοηθήσουν να τις καταπολεμήσεις.

2. Τα μυστικά σου.

Οι περισσότεροι έχουμε κάτι που να μην θέλουμε να πούμε σε κανέναν. Το να το κρατάς για τον εαυτό σου δείχνει δύναμη και ωριμότητα. Αντίθετα όταν όλοι γύρω σου ξέρουν για αυτό, παύει να είναι κρυφό και ίσως κάποιος να θέλει να πατήσει πάνω του για να ανεβεί πιο πάνω από εσένα. Μην τον αφήσεις.

3. Κάποια λάθη.

Μερικά λάθη πρέπει να τα παραδεχόμαστε ιδιαίτερα όταν αφορούν και άλλα άτομα. Ωστόσο αν οι λανθασμένες μας επιλογές είναι εις βάρος του εαυτού μας και μόνο, καμιά φορά δεν πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψεις μόνος σου εσωτερικά. Αν μαθευτούν δεν κινδυνεύεις από το να σε εκμεταλλευτούν, αλλά από την κριτική τους. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσένα τις σκέψεις σου και τι ήταν αυτό που σε έκανε να φτάσεις ως εκεί. Έτσι με σκληρά λόγια μπορεί πληγωθείς και το χειρότερο να νευριάσεις ακόμη περισσότερο με τον εαυτό σου.

4. Την προσωπική σου ζωή.


Από το πρωί μέχρι το βράδυ, τι κάνεις, πώς και γιατί. Δημοσιοποιώντας την καθημερινότητά σου, υποσκάπτεις τον όρο προσωπική ζωή και την κάνεις δημόσια. Ακόμη και οι διάσημες τηλεπερσόνες που πληρώνονται για να κοινοποιούν σε όλους όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις πόρτες, κάποια στιγμή κλείνουν τις κάμερες. Δεν μας τα λένε όλα. Δεν γίνεται να αποκαλύπτεις τα πάντα για εσένα, όλο σου το είναι, την ζωή σου. Βλάπτεις ανεπανόρθωτα τον εαυτό σου και δυστυχώς το καταλαβαίνεις αργότερα.

Όποιος αξίζει και νοιάζεται αληθινά για εσένα θα ανακαλύψει μόνος του τις κρυφές σου πτυχές. Οι υπόλοιποι στην καλύτερη περίπτωση να σε κουτσομπολέψουν.
Μην είσαι ανοιχτό βιβλίο που θα διαβάσει ο καθένας όπως και όποτε θέλει. Γίνε εκείνο που με πολύ κόπο θα ανοίξουν μόνο οι εκλεκτοί.


Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊


Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 

                                ⇝⇝Σχετικά άρθρα..








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου