Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τι να ΜΗΝ κάνεις στο πρώτο ραντεβού!

#Όταν τα μεγαλύτερα λάθη γίνονται γένους θηλυκού.
Οι μέρες κυλούν και φτάνει η στιγμή που περίμενες. "Έχω απόψε ραντεβού" τραγουδάς φορώντας τα πιο εντυπωσιακά ρούχα που έχεις στη ντουλάπα, βάφεσαι και χτενίζεσαι με αριστουργηματικό τρόπο και... έτοιμ..όχι!
Αν και εμφανισιακά δείχνεις ετοιμοπόλεμη για αυτό το μεγάλο βήμα, μάλλον δεν είσαι. Και αυτό όχι γιατί το σύμπαν σε μισεί, αλλά επειδή θεωρείς τον εαυτό σου αναγκασμένο να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο κώδικα συμπεριφοράς. Κάπως έτσι δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις, νιώθεις πως κάνεις τα πάντα λάθος, δηλητηριάζεις τη διάθεση, τη προσμονή που είχες για αυτή τη μέρα και το χειρότερο.. δεν είσαι ο εαυτός σου! 

Θα ακολουθήσουν 5 από τα χειρότερα λάθη που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν (ή έχουν συμβεί στο παρελθόν) και μόνος μου στόχος να αποτρέψω την εμφάνισή τους, δημιουργώντας αντισώματα που θα παλεύουν να σε προστατέψουν όταν η ημερομηνία στο ημερολόγιο περιτριγυρίζεται από καρδούλες.  Για τους άντρες της παρέας θα ευχηθώ καλή διασκέδαση καθώς ήρθε η ώρα να γελάσετε με την ψυχή σας με τα κατορθώματά μας. Εκτός αυτού βέβαια θα μάθετε πώς να διακρίνετε το καθένα από αυτά σε περίπτωση που (χτύπα ξύλο) συμβούν στην πραγματικότητα. 

1. Υπερβολή σε όλα.

Στο ντύσιμο, το βάψιμο και ότι υπάρχει πάνω σου. Γενικά το προσπαθείς πολύ και αυτό φαίνεται. Το τελευταίο λοιπόν δεν είναι καθόλου κολακευτικό ιδιαίτερα για την εικόνα σου. Κάπως έτσι και άθελά σου, δείχνεις ότι θες να τραβήξεις την προσοχή στην εμφάνιση, σαν να θες κάτι να κρύψεις -και όχι, δεν είναι ο θησαυρός μέσα σου. Επίσης, ένας άλλος λόγος για να αποφύγεις την "υπερφόρτωση" είναι το γεγονός ότι έτσι δείχνεις ψεύτικη. Μετά από αυτό τίποτα δεν θα πάει τόσο καλά όσο πίστευες.
*Το καλύτερο αξεσουάρ είναι το χαμόγελό σου!*

2. Μιλάς πολύ.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην κρίση πολυλογίας που σε πιάνει κάθε φορά που σου δίνουν τον λόγο (αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό), αλλά στο ότι φέρνεις στην επιφάνεια πολλές πληροφορίες για εσένα και το παρελθόν σου. Όπως λένε και οι ντόπιοι.. too much information! Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι τέτοιο ώστε να καλύψεις τα κενά που πιθανόν να δημιουργηθούν στη συζήτηση και δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος που "μόλις" σε γνώρισε όλη την ιστορία του γενεαλογικού σου δέντρου. Εκτίθεσαι και κάποιες φορές ανεπανόρθωτα. Οπότε το να είμαστε "ανοιχτό βιβλίο" δεν οδηγεί ποτέ σε καλό. Άσε περιθώριο για να ανακαλύψει αργότερα τα μυστικά σου. Δες το ως μια αφορμή επανάληψης της συνάντησής σας. Υπάρχουν τόσο ενδιαφέροντα πράγματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητα και αξίζει να αναφερθείς, Αν πάλι ο συνοδός σου είναι εξίσου ομιλητικός-ανοιχτός, το μόνο που έχω να πω είναι συγχαρητήρια(!) ταιριάζετε. 

3. Λες ιστορίες μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσεις.

Με το άγχος να σε κυριεύει καταφέρνεις (υπερβάλλοντας) να ωραιοποιείς πολλά γεγονότα, με την ελπίδα ότι θα ανέβεις στα μάτια του. Στην καλύτερη περίπτωση, χάνεις τα λόγια σου και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε τόσο δύσκολη θέση που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εξαφανιστείς. Υπάρχει βέβαια και ένα πολύ χειρότερο ενδεχόμενο που σε θέλει να δείχνεις άκρως περίεργη, κάτι που μετά από τόσες ασυναρτησίες είναι πολύ λογικό. 

4. Δείχνεις ένα άλλο πρόσωπο.

Εκτός από το έντονο βάψιμο που σε κάνει αγνώριστη, δεν είσαι ο εαυτός σου. Σαν να προσποιείσαι κάποιον άλλον και αυτό επειδή θες να κρύψεις την ανασφάλεια που νιώθεις. Υπάρχουν και εδώ δύο κατηγορίες. Είναι εκείνοι που βρίσκονται σε "φυσιολογικά" επίπεδα υποκρισίας και άλλοι που πάνε για το χρυσό αγαλματίδιο. Οι πρώτοι λοιπόν θεωρούνται πιο προσγειωμένοι αφού βασίζονται σε αληθινά δεδομένα τα οποία και παραποιούν. Για παράδειγμα λένε ότι τελείωσαν με 19 το σχολείο, αλλάζουν τη φωνή και ισχυρίζονται ότι είναι 20 χωρίς τα καλοκαίρια. Ωστόσο αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα κατορθώματα των ατόμων που για να τραβήξουν την προσοχή αλλάζουν επάγγελμα, καταγωγή, θρήσκευμα, υποστηρίζουν ότι τετραγώνισαν τον κύκλο και ότι είναι κολλητοί με την Paris Hilton. Φυσικά είναι πολύ σπάνιο να συναναστραφείς με τόσο σημαντικές προσωπικότητες, αλλά δεν είναι και απίθανο.

5. Ντρέπεσαι.

Διστάζεις να μιλήσεις, να εκφράσεις την άποψή σου, να πιεις πρώτη από το ποτό σου κλπ κλπ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείχνεις τόσο φόβο σε κάποιον που ενδιαφέρεται για εσένα. Εκτός από το γεγονός ότι φέρνεις τον συνοδό σου σε πολύ δύσκολη θέση, καταστρέφεις μια έξοδο που ίσως να ήταν από τις ωραιότερες. Χαλάρωσε και ξεκίνα μια φορά και εσύ τη κουβέντα. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Φαντάσου πώς θα ήταν αν ντρεπόσασταν και οι δύο το ίδιο. Κανείς δεν θα μίλαγε, τα πιάτα και τα ποτήρια θα παρέμεναν γεμάτα και η συνάντηση αυτή θα έφτανε στο τέλος της με δύο απογοητευμένες φατσούλες να γυρνούν σπίτι τους. Η απόλυτη καταστροφή.


Και τώρα που σε έπεισα να είσαι ο εαυτός σου, θέλω να τονίσω και ένα άλλο πολύ ευαίσθητο θέμα. Σταμάτα να ενημερώνεις τους πάντες για όλες τις λεπτομέρειες! Δεν χρειάζεται να μάθει κανείς άλλος τι έγινε στις 22:46, αρκεί να ήταν κάτι καλό. Κράτα λίγο μυστική την προσωπική σου ζωή και προς Θεού..μην κάνεις check-in! 
Και κάτι τελευταίο,
Η συνταγή για ένα τέλειο ραντεβού (ακόμη και αν είναι το 18ο) είναι να περάσεις καλά και να το διασκεδάσεις!



Κάνε Like στη σελίδα του Ow στο facebook και δώσε έναν άλλον αέρα τη καθημερινότητά σου. Πάτα εδώ≪


Αν σου άρεσε κάνε μια κοινοποίηση για να το δουν και οι φίλοι σου.



Εικόνες We ❤ It


Διαβάστε ακόμη..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου