Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

5 βήματα για να αποφύγεις το friendzone.

Friendzone, ή αλλιώς σε βλέπω φιλικά. Η μαγική αυτή φράση που έχει καταστρέψει πολύ κόσμο.

Η ιστορία συνήθως ξεκινάει όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται για πρώτη φορά. Πλησιάζει ο ένας τον άλλον, γνωρίζονται λίγο καλύτερα και σιγά σιγά δένονται μεταξύ τους. Όταν όμως ο ένας εκφράζει τα -κάτι παραπάνω από φιλικά- συναισθήματα που τρέφει για τον άλλον εμφανίζεται ένα συννεφάκι που λέγεται friendzone. Kαι εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. 
Είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει κάτι, πλέον είναι (μόνο) φίλοι.



Υπάρχουν και καλά νέα!
Εδώ θα βρεις 5 τρόπους για να προλάβεις το "κακό"!


Το μυστικό είναι να ξεκαθαρίζεις τη θέση και τις προθέσεις σου από την αρχή. Πώς όμως;


1. Δείξε ότι νιώθεις κάτι ξεχωριστό.

Βασικά να αντιμετωπίσεις με διαφορετικό τρόπο το άτομο που σε ενδιαφέρει απ' ότι τους υπόλοιπους. Έτσι θα στείλεις το μήνυμα πως για σένα δεν είναι ακόμη μία γνωριμία αλλά και ούτε θέμα απλής ευγένειας.


2. Κάντε μια κουβέντα μαζί (μόνοι σας).

Για γιατί μόνο οι δυο σας; Επειδή με αυτόν τον τρόπο θα γνωριστείτε καλύτερα και θα αναπτύξετε οικειότητα. Μιλήστε για τα ενδιαφέροντα σας. Εκεί θα καταλάβεις αν υπάρχει κάποιο κοινό ανάμεσα σας και γενικότερα αν ταιριάζετε! Στη περίπτωση που όντως ισχύει κάτι τέτοιο θα έχεις ήδη πετύχει στο level της επικοινωνίας.



3. Άφηνε σχετικά υπονοούμενα.

Στις συζητήσεις σας θα αναφερθείτε σε πολλά θέματα. Φρόντισε ένα από αυτά να είναι και οι σχέσεις. Αφου πρώτα βεβαιωθείς ότι δεν είναι αλλού, πες κάτι με νόημα ώστε να αρχίσει να το υποψιάζεται.


4. Μη χάνεις χρόνο.

Πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή! Τα όρια είναι λεπτά και δεν πρέπει να καθυστερείς. Πάρε μια βαθιά ανάσα και πες πώς νιώθεις, καθώς και ποια θες να είναι η σχέση σας (πριν μπεις στην "μαγική" ζώνη της φιλίας). 


5. Τώρα άσε λίγο χρόνο να το σκεφτεί.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμη, μην τα παρατάς. Να είσαι εκεί και να υπενθυμίσεις ότι δεν σου αρκεί να είστε απλώς φίλοι. Τότε θα καταλάβει ότι εννοούσες ότι είχες πει και πώς δεν ήταν λόγια της στιγμής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην το παρακάνεις, γιατί θα καταντήσει ενοχλητικό. (Και τελικά θα μπεις σε μια άλλη πιο φριχτή ζώνη, των μόλις-βλέπω-αλλάζω-δρόμο)




Στην τελική όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, έχεις ήδη ξεφύγει από τα δίχτυα του friendzone. Μπορείς να χαμογελάσεις με τη σιγουριά πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και θα' ρθουν! 


 Eικόνες We heart it 


Διαβάστε επίσης...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου