Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν βολτάρεις στο κέντρο της πόλης

Οι βόλτες στην πόλη είναι πολύ ωραίες, ιδιαίτερα όταν έχεις καλή παρέα. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί πειρασμοί που μπορεί να σε οδηγήσουν σε ενέργειες που μάλλον θα μετανιώσεις. Δες λοιπόν λίγες συμβουλές για την επόμενη φορά που θα βγεις.


1.Μην αγοράζεις άχρηστα αντικείμενα

Είναι πολλοί οι πλανόδιοι μικροπωλητές που πωλούν διάφορα πραγματάκια σε πολύ χαμηλές τιμές. Και συ λες γιατί όχι; Και κάπως έτσι κάθε φορά που κοιτάς αυτό που αγόρασες θα πλημμυρίζεσαι απο ερωτήσεις τύπου " τι σκεφτόμουν; ". Δεν λέω στηρίζουμε τους εργαζόμενους αυτούς γιατί πάνω απ'όλα κάνουν σκληρή δουλειά. Απλά σκέψου πριν χαλάσεις τόσο εύκολα τα χρήματά σου.

2. Μην ξοδεύεις τα λεφτά σου στα παιχνίδια που θα συναντήσεις

Και αν δεν το κατάλαβες από τον υπότιτλο εννοώ παιχνίδια σαν τον γερανό. Ναι αυτό με την δαγκάνα που πιάνει το κουκλάκι και εσύ χαμογελάς, μέχρι να δεις ότι τελικά θα αφήσει το λούτρινο και μαζί την ελπίδα σου ότι το 1 ευρώ σου θα πάρει αξία. 'Έτσι πεισμώνεις και συνεχίζεις ασταμάτητα μέχρι να μείνεις με ένα άδειο πορτοφόλι. Και τώρα μεταξύ μας πόσα έχεις χαλάσει σε τέτοια παιχνίδια;

Ας αφήσουμε όμως το θέμα της άσκοπης σπατάλης και ας επικεντρωθούμε σε πιο πρακτικά ζητήματα...

3. Όχι στο "βρώμικο" ή αλλιώς γρήγορο φαγητό

Και φυσικά ΔΕΝ εννοώ το σουβλάκι ή την πίτσα, αλλά εκείνο -αγνώστου προέλευσης- που μυρίζει παντού. Ναι είτε πεινάς είτε όχι παραμένει δελεαστικό. Ωστόσο σκέψου λίγο τον εαυτό σου και πιο συγκεκριμένα τον πόνο που πιθανόν θα έχεις στο στομάχι, αφού στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις από ποιο ζώο προέρχεται αυτό που τρως ή ακόμη και αν είναι ένα χημικό παρασκεύασμα. Τέτοια προβλήματα θα έπρεπε να σε απασχολούν ακόμη και για γνωστές αλυσίδες καταστημάτων γρήγορου φαγητού ακόμη και αν είναι παγκόσμιας εμβέλειας.

4.Μην αψηφάς του κινδύνους που σε περιτριγυρίζουν

Και επειδή υπάρχει κόσμος τριγύρω; Αυτό δεν εμποδίζει τους επιτήδειους που φλερτάρουν με την τσάντα σου ή το κινητό σου να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες. Ιδιαίτερα όταν εσύ χαλαρώνεις αφήνοντας ελεύθερα τα πράγματά σου στο παγκάκι, ή μάλλον περπατάς ανέμελη στο δρόμο κοιτώντας περισσότερο το κινητό σου παρά τι γίνεται γύρω σου. Δεν σε κατηγορώ, όλοι το κάνουμε. Απλά χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου