Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κάποιες αλήθειες πίσω από το "Τα μαλλιά μου δεν είναι ωραία σήμερα"

Μερικές φορές χαλάμε τη διάθεσή μας για πράγματα που δεν αξίζουν. Το ότι δεν σου αρέσει το μαλλί, δεν ξύπνησες καλά και άλλα τέτοια παρόμοια που επηρεάζουν τον εσωτερικό σου κόσμο, συνήθως συνοδεύονται με νεύρα, κατσούφιασμα και καμιά φορά έλλειψη αυτοεκτίμησης. 


Τόσο μικρές φράσεις, με πολλά κρυμμένα νοήματα.

Στεναχωριέσαι και ίσως να απογοητεύεσαι όταν κάτι δεν είναι έτσι όπως θα ήθελες ή το είχες φανταστεί. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρότερα προβλήματα. Νιώθεις ότι ο κόσμος σου καταρρέει την στιγμή που ενός άλλου γκρεμίζεται. Αντί να νιώθεις χαρούμενος που είσαι καλά και ευλογημένος για αυτά που έχεις, γκρινιάζεις για πράγματα τόσο ασήμαντα. 

Τα ανάκατα και ατίθασα μαλλιά, το τσουλούφι που δεν μένει στη θέση του και η τούφα που ξέχασες να μαζέψεις αποτελούν σοβαρό λόγο για να καταστρέψεις την μέρα σου;

Εκεί που δεν το περιμένεις μπορεί να συμβεί το αναπάντεχο, να αλλάξει ολόκληρη η κοσμοθεωρία σου. Αν όλα φαίνονται τόσο μακρινα και άγνωστα ποτέ δεν ξέρεις πόσο κοντινά μπορούν να γίνουν. Να λες ευχαριστώ για τα πράγματα που μπορείς να διεκδικείς. Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν στους δρόμους, σε κρεβάτια νοσοκομείων, άλλοι που βλέπουν κόπους ζωής να χάνονται και εκείνοι που ζουν με την ελπίδα ενός θαύματος. Και όμως χαμογελούν, ακόμη και ας μην το νιώθουν.

Από ένα παράθυρο, βλέπουν όλους εμάς νομίζοντας ότι είμαστε ευτυχισμένοι γιατί έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε. Κι' όμως ακόμη και αν είχαμε ότι ευχόμασταν πάλι θα βρίσκαμε ένα λόγο να γκρινιάζουμε. Από την φύση μας είμαστε φτιαγμένοι για να ζητάμε το κάτι παραπάνω. Αλλά ακόμη και να το αποκτήσουμε, δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Εκείνοι που είναι πνιγμένοι στα προβλήματά τους, δεν ενδιαφέρονται για το το μαλλί που μπορεί να μην είναι φτιαγμένο, για το  το νύχι που έσπασε ή για τον τύπο που τους έσπρωξε στο λεωφορείο. Στην πραγματικότητα θα μπορούσα να πω ότι έχουμε μια αυθόρμητη και έμφυτη τάση να ψάχνουμε να βρούμε το κάτι που θα μας χαλάσει την διάθεση. Όχι, δεν επιδιώκουμε να είμαστε  στεναχωρημένοι. Απλώς καμιά φορά παρατηρούμε τον κόσμο από την αρνητική του πλευρά, κοινώς απαισιοδοξία.

Ένα χαρακτηριστικό λοιπόν των ατόμων που έχουν "τα πάντα" (ότι και να σημαίνει αυτό για τον καθέναν), είναι να ασχολούνται επίμονα με όσα χαλάνε την διάθεσή τους. Αν και εσύ διαμαρτύρεσαι για πράγματα που είναι ανούσια μάλλον είσαι πλήρης αλλά δεν το έχεις καταλάβει.

Παρόλα αυτά, γιατί να μένεις πίσω για κάτι τόσο ασήμαντο; Το να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης. Κάθε λεπτό που περνά είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο, μην το καταστρέφεις. Ότι και αν συμβεί αντιμετωπίζεται και με χαμόγελο. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση δηλητηριάζει όλο σου το είναι. Δεν καταφέρνεις τίποτα έτσι.

Είσαι πιο όμορφος απ' όσο νομίζεις και οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη για εσένα απ' ότι πιστεύεις. Κανείς δεν θα προσέξει αν το μαλλί δεν είναι τόσο καλό ή αν δείχνεις την κούρασή σου. Όταν εσύ ο ίδιος νιώθεις καλά με τον εαυτό σου το μεταδίδει και στους υπόλοιπους. Αν δεν πιστέψεις εσύ σε εσένα, τότε ποιος;

Μην αφήνεις τίποτα και κανέναν να σου χαλάσει τη διάθεση. Χαμογέλα!


⇒Κάνε μια κοινοποίηση και μοιράσου το με τους φίλους σου που πιστεύεις ότι έχουν ανάγκη να το διαβάσουν.

Κάνε like στη σελίδα του Otherwind στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 

Θα σε ενδιαφέρει...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου