Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τι να αποφύγεις φέτος το Καλοκαίρι!

Είτε σου αρέσει αυτή η εποχή είτε όχι ένα είναι σίγουρο, ανυπομονείς για τον ερχομό της. Πέρα από τις δροσιστικές βουτιές, τα παγωτά, τα πάρτι (κλπ. κλπ.) είναι και οι πολυπόθητες διακοπές. Τα καλοκαίρια έχεις όλον τον χρόνο να ξεκουραστείς και να αποβάλλεις κάθε τι που σε αγχώνει. Δυστυχώς όμως δεν είναι όλα τόσο ρόδινα και ωραία.

Υπάρχουν κάποια πράγματα (και κάποιοι) που πρέπει να αποφεύγεις για το δικό σου καλό. Είτε σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί είτε στην "εξωτική σου βίλα" επιβάλλεται να περάσεις τέλεια. 
Οι συμβουλές που θα ακολουθήσουν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, όχι μόνο για φέτος αλλά και για κάθε καλοκαίρι. 

Απέφυγε:

1. Την απεριόριστη έκθεση στον ήλιο.

Και κυρίως χωρίς αντηλιακό. Όλοι θέλουμε να κυκλοφορούμε με μαυρισμένα κορμιά δείχνοντας επιδεικτικά τα σημάδια από το μαγιό. Αυτό όμως δεν το πετυχαίνεις εύκολα αν από την φύση σου δεν έχεις πολύ μελανίνη. Και κάπου εδώ θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν θα μαυρίζεις όταν δεν φοράς προστασία. Αντίθετα το φαινομενικό χρώμα που παίρνεις είναι κάψιμο που καταλήγει σε ξεφλούδισμα. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Πιθανότατα θα έχεις ακούσει πολλά για το πόσο βλαβερός μπορεί να γίνει ο ήλιος όταν δεν προσέχεις. Όλα αυτά δυστυχώς δεν είναι παραμύθια. Μην περιμένεις να συμβεί σε κάποιον από το περιβάλλον σου για να πιεστείς. Φυσικά και θα κάνεις την ηλιοθεραπεία σου! Εγώ βέβαια δεν είμαι εκείνη που θα σου πει ότι για να βγεις στην παραλία πρέπει να φοράς μπλούζα, καπέλο και γυαλιά. Το μόνο που προτείνω είναι να μην εκτίθεσαι για πααάρα πολλές ώρες, και πάντα με προστασία. (έστω και την ελάχιστη). 
Υ.Γ. Το baby oil δεν έχει δείκτη προστασίας.

2. Να κοιμάσαι μέχρι πολύ αργά.

Έχω ξαναγράψει για τις συνέπειες του να ξυπνάς το μεσημέρι. (πάτα ΕΔΩ για να δεις το άρθρο). Το πρόβλημα σε όλο αυτό δεν είναι μόνο ότι ξοδεύεις πολύτιμες ώρες στις οποίες θα μπορούσες να κάνεις κάτι πολύ πιο εποικοδομητικό. Στην πραγματικότητα χάνεις ενέργεια και βιώματα που θα είχες αποκτήσει. Επίσης οι παραλίες είναι υπέροχες τις πρωινές ώρες όταν ελάχιστοι απολαμβάνουν την ηρεμία της. Να σου θυμίσω επίσης ότι μετά τις 12 δεν βρίσκεις ξαπλώστρα εκτός και αν έχεις κάνει τάμα, και ότι η πολυκοσμία και τα μπαλάκια από τις ρακέτες που σου έρχονται στο κεφάλι δεν είναι και ότι καλύτερο.

3. Τους ενοχλητικούς τύπους της παραλίας.

Δεν μπορώ να φανταστώ το Καλοκαίρι μου χωρίς κάποιες από τις χειρότερες εμπειρίες αφιερωμένες σε αυτούς. Είναι τα άτομα για τα οποία θα έπρεπε να απαγορευόταν η είσοδος τουλάχιστον στις ιδιωτικές πλαζ. Αλλά επειδή δεν είμαστε τόσο τυχεροί, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να τους αποφύγουμε. Φυσικά αναφέρομαι στον τύπο που έχει πετάξει το μπαλάκι σε ότι θηλυκό υπάρχει γύρω του (όχι καταλάθος βέβαια), στον παντρεμένο που με το που απομακρυνθεί η γυναίκα τους ρίχνει τα δίχτυα και γενικότερα σε όλους εκείνους που δεν αφήνουν σε ησυχία. 

4. Το βάψιμο.

Είναι η εποχή που η επιδερμίδα σου πρέπει να αναπνεύσει. Μία που ξημεροβραδιάζεσαι στις θάλασσες, μια που κάνει ζέστη και ιδρώνεις, ήρθε η ώρα να δώσεις και μια ανάσα στα βαφτικά σου. Το θέμα δεν είναι μόνο πρακτικό. Το καθημερινό μακιγιάζ κουράζει το δέρμα σου. Μην ξεχνάς ότι η φυσική ομορφιά είναι εκείνη που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Δεν εννοώ βέβαια να καταδικάσεις τα καλλυντικά σου σε αχρηστία, αλλά να ελαττώσεις την συχνότητα που τα χρησιμοποιείς.

5. Να σου χαλάσει η διάθεση.

Το καλοκαίρι έρχεται μόνο μια φορά τον χρόνο και κάθε φορά πολλά υποσχόμενο. Μην αφήσεις λοιπόν τίποτα και κανέναν να σε επηρεάσει δηλητηριάζοντας τις καλύτερες στιγμές. Άσε τους άλλους να λένε και να κάνουν. Έχεις όλον τον χρόνο να ασχοληθείς αργότερα με αυτό. Στις διακοπές όλα πρέπει να είναι τέλεια, και αν όχι θα τα κάνεις εσύ.

Ζήσε εμπειρίες που θα θυμάσαι μια ζωή. Κάθε εποχή είναι ξεχωριστή και έχει τις χάρες της. Το καλοκαίρι όμως συνδυάζει στοιχεία που λείπουν από όλες τις άλλες. Μην αφήνεις στιγμή να πάει χαμένη και απέφυγε όλα όσα θέλουν να σε τραβήξουν πίσω. Μην δίνεις σημασία στους ενοχλητικούς, στους θορυβώδης, σε όσους κινδυνολογούν και ζηλεύουν. #save_the_summer 

Κάνε like στη σελίδα μου στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<

Κάνε μια κοινοποίηση και δες μπουρμπουλήθρες να χοροπηδούν γύρω από την οθόνη σου.

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 

Δείτε ακόμη..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου