Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Οι άτυποι κανόνες του Καλοκαιριού που θα έπρεπε να υπάρχουν!

Οι άτυποι κανόνες επιστρέφουν αλλά αυτή την φορά είναι άκρως Καλοκαιρινοί.
Τους θερμούς μήνες και μέσα σε όλο αυτό το ευχάριστο κλίμα, δημιουργούνται κάποια μικροπροβλήματα και καταστάσεις που δεν θα συναντήσεις σε καμία άλλη εποχή και μας βασανίζουν αρκετά. Ο λόγος για τις 5 από τις πιο άβολες στιγμές των διακοπών (και μη). 

Τι γίνεται όταν είσαι στα πρόθυμα λιποθυμίας μόλις μπεις σε λεωφορείο; Όταν σου ζητάνε το φουσκωτό σου ή όταν επιστρέφουν τις ρακέτες βρώμικες;
Αυτές και άλλες δυσκολίες μπορούν να λυθούν με την βοήθεια κάποιων άτυπων κανόνων, γραμμένων με πολύ αγάπη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

1. Δεν δανειζόμαστε το φουσκωτό των αγνώστων.

Τα φουσκωτά είναι πολύ ευαίσθητα και θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως θαύμα αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση τον επόμενο χρόνο. Αν το έχεις παρατηρήσει στις συσκευασίες τους αναγράφεται όριο κιλών, ενώ σε κάποιες άλλες σου δίνουν έξτρα αυτοκόλλητο μπάλωμα λέγοντας έμμεσα ότι δεν θα κρατήσει για πάντα. Μια απότομη κίνηση, λίγο παραπάνω βάρος και μπορεί να δεις τον φουσκωτό σου φίλο να σε εγκαταλείπει για πάντα. Κανείς λοιπόν δεν θα το προσέξει όσο εσύ, που κατά κάποιον τρόπο έχεις δεθεί συναισθηματικά μαζί του. Το κακό είναι μικρό όταν μιλάμε για ένα απλό στρώμα. Αν όμως πρόκειται για ένα φλαμίνγκο των 30(+) ευρώ τότε ο πόνος είναι μεγαλύτερος. Γι' αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγεις να δανείζεις και να δανείζεσαι τέτοια αντικείμενα από ανθρώπους που συναντάς τυχαία στην παραλία.

2. Προσέχουμε τις ρακέτες των άλλων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα τύχει να θες να παίξεις με την παρέα σου, αλλά να έχεις ξεχάσεις τις ρακέτες σου σπίτι.  Κάπως έτσι αν δεις λοιπόν κάποιους γύρω σου να μην τις χρησιμοποιούν, τις ζητάς ευγενικά. Το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται από εδώ και πέρα και αφορά τον τρόπο με τον οποίο τις μεταχειρίζεσαι. Οφείλεις λοιπόν να τις επιστρέψεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην κατάσταση που ήταν πριν. Αυτό σημαίνει χωρίς καμία φθορά, αποτυπώματα από το αντηλιακό σου και κολλημένη άμμο που να αποδεικνύουν πέρασαν και από τα δικά σου χέρια.

3. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί με άνεση στην παραλία.

Τα πικρόχολα σχόλια για περιττά κιλά, άσχημα μαγιό και ελλιπές μαύρισμα πρέπει να σταματήσουν. Όταν κάποιος θέλει να δείξει "ανώτερος" αλλά δεν μπορεί με κάποιο άλλο τρόπο, προσπαθεί να μειώσει όλους τους. Μην δίνεις σημασία στους κακοπροαίρετους, δεν πρέπει να ντρέπεσαι για αυτό που είσαι. Ο καθένας πρέπει να κυκλοφορεί όπως αυτόν τον εκφράζει.

4. Αποσμητικό και πάλι αποσμητικό.

Το πιο διαχρονικό και ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολεί τον κόσμο από τότε που υπάρχουν οι δημόσιες συγκοινωνίες. Όταν η μυρωδιά σου φέρνει τάσεις λιποθυμίας μία είναι η λύση. Δεν έχει σημασία αν έκανες μπάνιο πριν βγεις από το σπίτι. Επειδή η κατάσταση είναι "40 βαθμοί λιώνει το κορμί" είναι απαραίτητο.

5. Μην ανακοινώνεις το πότε λείπεις από το σπίτι.

Έχω μιλήσει και άλλη φορά για τους λόγους που πρέπει να αποφύγεις το check-in. Την καλοκαιρινή περίοδο όμως σου προτείνω να προσέχεις λίγο περισσότερο. Δημοσιεύσεις τύπου Εβδομάδα στο νησί από κάποιους μπορεί να μεταφραστεί ως 7 μέρες άδειο σπίτι . Ένα πολύ καλό σποτ που είχε φτιάξει πρόσφατα η Αστυνομία της Κύπρου έλεγε να μην δημοσιεύεις στο internet κάτι που δεν θα αναρτούσες έξω από το σπίτι σου. Φαντάσου λοιπόν να κολλούσες έξω από την πόρτα σου "Φεύγουμε διακοπές". Μπορείς να δημοσιεύσεις ότι θες και αφού γυρίσεις σπίτι.

Αν εφαρμόζαμε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω ίσως τα Καλοκαίρια μας να ήταν πιο όμορφα ή έστω να έκαναν έναν ακόμη να τα αγαπήσει. Με την βοήθειά σας μπορούμε να σώσουμε τα Καλοκαίρια!

Ελπίζοντας σε ένα ακόμη καλύτερο Καλοκαίρι,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου