Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Γιατί να μην γκρινιάζεις τις Δευτέρες!

Δεν υπάρχει άλλη μέρα που να τρομοκρατεί τόσο πολύ τον κόσμο όσο η Δευτέρα! Ο ερχομός της δημιουργεί άγχος, πανικό και κάνει παιδάκια να κλαίνε. Στο σχολείο το πρόγραμμα των μαθημάτων στις αρχές της εβδομάδας ήταν το πιο δύσκολο, στη σχολή δεν μπορείς να ξυπνήσεις από το Σαββατιάτικο ξενύχτι και στη δουλεία το αφεντικό σου απαιτεί να του παραδώσεις όλες τις εργασίες. Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι την αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο.
Παρόλα αυτά υπάρχει μια πιο χαρούμενη και αισιόδοξη πλευρά της "αγαπημένης" μας μέρας που μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να μην βλέπεις άλλους εφιάλτες κάθε Κυριακή βράδυ.


Και εκεί που δεν το περιμένεις, έρχομαι εγώ και σου δίνω τρεις λόγους για να ακούς Δευτέρα και να χαμογελάς!

➸Μια νέα μέρα ξημέρωσε.

Όπως και για κάθε φορά που ανατέλλει ο ήλιος, οφείλεις να μην γκρινιάζεις. Ο αέρας φυσά, τα πουλάκια κελαηδούν, είσαι καλά, αναπνέεις και είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να ζήσεις κάτι νέο. Υπάρχουν και εκείνοι που δυστυχώς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα! Αντί λοιπόν να λες ευχαριστώ που βλέπεις και σήμερα το φως του ήλιου, διαμαρτύρεσαι επειδή οι ώρες θα είναι πιθανότατα αρκετά βαρετές. Κι' όμως εσύ καθορίζεις το πόσο "ανυπόφορη" θα είναι. Δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μόνο ότι σε κουράζει και είναι υποχρέωσή σου ή να προσθέσεις κάποιες ευχάριστες νότες χαλάρωσης. Ακόμη βέβαια και αν πράγματι δεν περνάς καθόλου ευχάριστα τον χρόνο σου, σκέψου ότι όλα αυτά είναι εμπειρίες οι οποίες σε οδηγούν στις μελλοντικές σου επιλογές. Αυτά τα "τραύματα" λοιπόν είναι εκείνα σε βοηθούν να κάνεις το κάθε επόμενο βήμα.

Η ιδανικότερη ευκαιρία για νέες αρχές.

Είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας και η πιο δημοφιλής για να κάνεις όλα όσα διστάζεις τις υπόλοιπες. Τα νέα ξεκινήματα είναι εκείνα που διαμορφώνουν και πασπαλίζουν με χρυσόσκονη τη ζωή και τη καθημερινότητά σου. Παρά το γεγονός ότι ακόμη τραγουδάμε με "πάθος" το "Από Δευτέρα" του Π. Κιάμου, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τις αλήθειες που κρύβει. Από Δευτέρα, ξεκινάς δουλειά, κόβεις το τσιγάρο, αρχινάς δίαιτα, διάβασμα και γενικότερα κάνεις ένα μεγάλο βήμα. Και αν ήδη έχεις αρχίσει να σιγοτραγουδάς, να σου θυμίσω ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα οι ευκαιρίες που σου δίνονται αυξάνονται και εσύ είναι ο μόνος υπεύθυνος για να τις εκμεταλλευτείς ώστε να δημιουργήσεις την δική σου ιστορία. Αυτή η μέρα που με τόσο τρόμο φανταζόμαστε είναι εκείνη που ίσως μας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία.

Όλα είναι μια ιδέα.

Από την αρχή νιώθεις ότι θα είναι ιδιαίτερα βαρετή. Αυτό που σε κάνει να δυσανασχετείς τόσο πολύ είναι το γεγονός ότι είσαι ήδη προκατειλημμένος και κοιτάς με καχύποπτο βλέμμα ότι και αν συμβεί. Ας κάνουμε μια υπόθεση. Γυρνάς από ολιγοήμερες διακοπές απόλυτης ηρεμίας και κάποιος σου λέει ότι είσαι αναγκασμένος να πας στη δουλειά και να τελειοποιήσεις πολλές εργασίες. Εδώ θέλω να τονίσω πως αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές αφού είναι η καθημερινότητά σου και οι συνήθεις συνθήκες εργασίας. Μετά από το πρώτο σοκ και πολλούς αναστεναγμούς ξεκινάς, και στα πρώτα κιόλας λεπτά νιώθεις μια απίστευτη εξάντληση. Έστω λοιπόν ονομάσουμε τις διακοπές αυτές "σαββατοκύριακο" και αυτόν που σου λέει τι πρέπει να κάνεις "συνείδηση", η εικόνα που θα ακολουθήσει δεν μπορεί παρά να μην θυμίζει Δευτέρα. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλη μέρα που ακολουθεί μετά από κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το όνομα που σηματοδοτεί την αρχή της εβδομάδας δεν είναι εκείνο που κάνει τόσες στιγμές απελπισίας να χωρέσουν σε 24 ώρες, αλλά ότι έχεις ξεκουραστεί αρκετά. Ο οργανισμός σου λοιπόν δυσκολεύεται να προσαρμοστεί εύκολα στις νέες συνθήκες και ρίχνει την ευθύνη και το βάρος σε μία ιδέα. Και αυτή είναι η Δευτέρα! Οποιαδήποτε άλλη στιγμή και αν συνέβαινε αυτή η εναλλαγή θα ένιωθες ακριβώς το ίδιο. Σκέψου ότι αν μετά την Κυριακή ακολουθούσε Τρίτη, θα κληρονομούσε και εκείνη αυτή την κατάρα.
Αν ακόμη δεν σε έπεισα, θα τα καταφέρω αν σου θυμίσω ότι στις διακοπές όλες οι μέρες είναι εξίσου υπέροχες; Συνεπώς έχει να κάνει μονάχα με την οπτική που παρακολουθείς όσα συμβαίνουν. 

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να χαιρόμαστε και να ζούμε την κάθε μέρα που έρχεται και φεύγει. Κάθε στιγμή είναι μοναδική και δεν της αξίζει να καταστρέφεται για κανέναν ανούσιο λόγο.




Κάνε μια κοινοποίηση κοινοποίηση και δες μπουρμπουλήθρες να χοροπηδούν γύρω από τον υπολογιστή σου.

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 


Εικόνες We  It


Δείτε ακόμη..









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου