Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πώς να ξεπεράσεις ένα χωρισμό και άλλες παρόμοιες απογοητεύσεις.

Όταν το καντηλάκι μιας σχέσης έχει σβήσει, όταν νιώθεις ότι ο κόσμος σου καταρρέει, τότε που βάφεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε.. Αν έχεις ζήσει και εσύ τέτοιες στιγμές, ξέρεις πολύ καλά πώς είναι να φλερτάρεις με ένα τσουνάμι απογοήτευσης. Την στιγμή εκείνη όμως υπάρχουν κάποιοι σύμμαχοι που θα σου κρατήσουν το χέρι για να μην πνιγείς δείχνοντας σου τον νέο δρόμο του αύριο.

Δεν είναι μονάχα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και άλλοι παράγοντες που έχουν ως στόχο να μας φτιάξουν τη διάθεση. Για όλα αυτά τα υλικά και άυλα αγαθά θα μιλήσουμε σήμερα, τα οποία σε βοηθούν στο να μην πέσεις σε μια λίμνη δακρύων.

Αν το Μόλις Χώρισα έχει γίνει το νέο σου σλόγκαν, είσαι στο πιο κατάλληλο μέρος. Πάρε μια βαθιά ανάσα, σκούπισε τα δάκρυά σου και ετοιμάσου να γνωρίσεις τους νέους σου φίλους που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αυτή την απογοήτευση όπως και κάθε άλλη. Γιατί το γεγονός ότι δεν έχεις βρει ακόμη το άλλο σου μισό (ενώ έτσι νόμιζες) δεν είναι ο μόνος λόγος που μπορεί πέσεις στα πατώματα.

Αρχικά να θυμίσω ότι αγαπάμε τα γλυκά. Για παράδειγμα η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία, κυρίως λόγω της σεροτονίνης που περιέχει. Άνοιξε λοιπόν την τηλεόραση, δες τις αγαπημένες σου σειρές και εκπομπές ή ακόμη καλύτερα δες μια ταινία. Προς θεού όχι δράμα(!) αλλά μια που θα σε κάνει να γελάσεις και να ξεχάσεις όλα σου τα "βάσανα", ακόμη και αν είναι κάποιο animation (δεκτό). Ο χρόνος θα περάσει όμορφα και απολαυστικά ενώ θα σταματήσεις να στέλνεις δακρύβρεχτα μηνύματα σε αθώους (και μη) ανθρώπους.

Η μουσική βέβαια είναι εξίσου σημαντική. Υπάρχουν ρυθμοί που από μόνοι τους μια φτιάχνουν το κέφι. Διαμόρφωσε λοιπόν το playlist του κινητού σου προσθέτοντας χαρούμενα τραγούδια που θα σε κάνουν να χαμογελάς ακόμη και αν περιμένεις στην ουρά μιας τράπεζας. Το MP3 όμως δεν τελειώνει εδώ το έργο του. Υπάρχουν κομμάτια με πολύ αισιόδοξους στίχους που είναι ικανοί να σου αλλάξουν και την αντίληψη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι ή και να σου δώσουν έμπνευση για το πώς πρέπει να τη διαχειριστείς.

Τα καλύτερα τώρα αρχίζουν.

Πλέον χρειάζεσαι μια ανανέωση. Τώρα είναι η σειρά του shopping therapy να σου δείξει την δύναμή του. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια νόμιζα ότι ήταν απλώς ένας μύθος, αλλά τελικά άλλαξα γνώμη. Άντρες, γυναίκες και παιδιά χαίρονται ιδιαίτερα όταν αγοράζουν κάτι καινούργιο ακόμη και αν δεν το δείχνουν. Νιώθεις έναν άλλον αέρα να σε διαπερνά. Αγαπάμε όλα όσα έρχονται για να αντικαταστήσουν τα παλιά. Ανανεώνεσαι όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και ψυχικά περνώντας από το ένα στάδιο στο άλλο. Αφήνεις πίσω το παρελθόν και προχωράς μπροστά. Καινούργια γκαρνταρόμπα, νέο στυλ, νέες επιλογές, μια νέα αρχή. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες αλλαγές γίνονται σε τέτοιες εποχές που οι άνθρωποι θέλουν να αφήσουν πίσω τους κάτι που τους σκίασε την καθημερινότητα ή θέλουν να ανοίξουν άλλους δρόμους με νέες προοπτικές.

Το καλύτερο βέβαια το άφησα για το τέλος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δραπετεύσεις από τον φαύλο αυτό κύκλο είναι οι διακοπές. Μονοήμερες ή πολυήμερες, με παρέα ή χωρίς όχι μόνο θα νιώσεις άλλος άνθρωπος, αλλά θα δεις διαφορετικά μέρη, κόσμο και ίσως να κάνεις νέες γνωριμίες. Σκοπός σου να διασκεδάσεις αφήνοντας πίσω ότι σε απασχολεί.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο σύμμαχος που θα σε ακολουθεί όπου και αν βρίσκεσαι είναι το χαμόγελό σου. Μην αφήσεις κανέναν να στο κλέψει. Από την στιγμή που τελειώνει ένα παραμύθι δεν υπάρχει γυρισμός. Οι ευκαιρίες είναι για τους ανθρώπους, όμως όταν δεν βλέπεις ούτε μια μικρή λάμψη στο τούνελ καλό είναι να φεύγεις όσο πιο μακριά μπορείς. Ένα νέο κομμάτι ανοίγει, μια νέα πόρτα. Το παρελθόν το κλείνουμε σε ένα κουτί αναμνήσεων (υπαρκτό και μη) και το φυλάμε είτε στο πατάρι είτε στην καρδιά μας.


Στο κάτω κάτω δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Θυμήσου ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο και ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Μπορεί τον πρώτο καιρό να γονατίσεις αλλά θα ξανασηκωθείς. Θα σταθείς στα πόδια σου γιατί έτσι είναι η ζωή, απρόβλεπτη. Καλείσαι να αντιμετωπίσεις πρόσωπο με πρόσωπο δυσάρεστες και ευχάριστες εκπλήξεις, γιατί μόνο έτσι θα πας μπροστά.

Η γνωστή σε όλους μας παροιμία με τις πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια ισχύει απόλυτα και μάλλον πρέπει να την κορνιζάρουμε σε κάποιο φανερό σημείο του δωματίου για να μην ξεχνιόμαστε. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω.


Ζήσε την κάθε στιγμή!



Η στήριξή σου μου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊


Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 

⇝⇝Σχετικά άρθρα..










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου