Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πώς να κάνεις οικονομικές διακοπές.

Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει τόσο ώστε να δυσκολευόμαστε να απολαύσουμε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι και οι πολυήμερες διακοπές του παλιού (καλού) καιρού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να παραιτηθούμε. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι και πιεστικοί που δεν σου αφήνουν περιθώριο για να χαλαρώσεις ούτε και τα σαββατοκύριακα. Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη στιγμές απόλυτης ηρεμίας. 

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το κυριότερο εμπόδιο των διακοπών είναι οικονομικής φύσεως. Εδώ θα δούμε μαζί ποιοι είναι τομείς που ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματα και πώς να λειτουργήσεις έξυπνα ώστε να μην στερηθείς τίποτα και ο Σεπτέμβρης να σε βρει χαρούμενο.

Οι δαπάνες γίνονται για: μεταφορά, διαμονή, διατροφή, διασκέδαση.

⛵ Μεταφορά

Αυτό θα είναι και το μικρότερο έξοδο. Αρχικά αν είσαι φοιτητής έχεις 50% έκπτωση στα περισσότερα μέσα μεταφοράς όποιος και αν είναι ο προορισμό σου. Αν πάλι δεν είσαι, κανένα πρόβλημα. Πλέον οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σου δίνουν την δυνατότητα να ταξιδέψεις με ακτοπλοϊκά εισιτήρια 1+1 δώρο. Τα μόνα που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις ένα μήνυμα κάποιες μέρες πριν με μικρή χρέωση (20 λεπτά νομίζω) και να τα αγοράσεις έγκαιρα διότι οι θέσεις είναι αρκετά περιορισμένες. Ένα tip είναι να κάνεις μια έρευνα πριν για το ποια σε συμφέρει περισσότερο καθώς αν είσαι φοιτητής εκτός από το 1+1 έχεις και έξτρα έκπτωση 50% σε κάποιες εταιρίες (πληρώνεις το μισό του μισού δηλαδή) και κάθε μια σου προσφέρει ξεχωριστά προνόμια.

🏨 Διαμονή

Το μυστικό για να βρεις δωμάτια στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς είναι να τα κλείσεις μήνες πριν. Εκτός από το γεγονός ότι δίνεις ανάσα στο πορτοφόλι σου, ξέρεις ακριβώς το πότε θα λείπεις κάνοντας έναν σωστό προγραμματισμό και φυσικά γλιτώνεις και το άγχος του "μήπως δεν βρω". Επίσης αν κάποιος φίλος σου έχει εξοχικό μπορείς να του κάνεις μια επίσκεψη ή ακόμη να πάτε και παρέα. Επειδή είναι εύκολο να παρεξηγηθείς, αν δεν στο έχει θέσει ήδη ως ιδέα μπορείς απλώς να του το προτείνεις χωρίς να γίνεις καθόλου πιεστικός. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην περίπτωση που έχεις και εσύ σπίτι σε κάποιο ωραίο μέρος. Παρεμπιπτόντως και το camping είναι μια καλή ιδέα.

🍴Διατροφή

Πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι οι τιμές αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Στα κοσμοπολίτικα νησιά για παράδειγμα οι τιμές είναι εξωφρενικά υψηλές κάτι που θα σε επηρεάσει αρκετά. Αν μένεις σε ξενοδοχείο φρόντισε από πριν στην τιμή να περιλαμβάνεται τουλάχιστον το πρωινό. Αν πάλι είσαι σε κάποιο σπίτι μπορείς να κάνεις το όνειρο της μαμάς σου πραγματικότητα και να μαγειρέψεις (ακόμη και οι προκατεψυγμένες πίτσες είναι μια καλή και νόστιμη λύση). Όσον αφορά το τι τρως απ' έξω υπάρχουν και οι οικονομικές επιλογές (ένα σουβλάκι παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν). Δεν λέω, να πας και στην ταβέρνα αλλά αν θες να ξοδέψεις λιγότερα μην γίνει το μόνιμο στέκι σου.

💃Διασκέδαση

Όσον αφορά την διασκέδαση και τους τρόπους που θα αποφασίσεις να περάσεις καλά, εγώ δεν μπορώ να παρέμβω. Ουσιαστικά αυτός είναι ο λόγος που έφτασες ως εδώ. Το μόνο που θα σου προτείνω είναι να έχεις στο νου σου το ποσό που έχεις σκοπό να ξοδέψεις ώστε να μην το υπερβείς.

Κράτα μόνο τις καλές εμπειρίες και μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε επηρεάσει. Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Και μην ξεχνάς, τα καλύτερα πράγματα στην ζωή είναι δωρεάν.

Κάνε like στη σελίδα μου στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<< 

Κάνε μια κοινοποίηση και δες μπουρμπουλήθρες να χοροπηδούν γύρω από την οθόνη σου.

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 



Δείτε ακόμη...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου