Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς να απομακρύνεις τους ενοχλητικούς ανθρώπους.

Υπάρχουν πολλοί και κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Είναι ο καινούργιος γείτονας, ο φούρναρης της γειτονιάς, ένας νέος συνάδελφος και γενικότερα άτομα που -δυστυχώς- δεν μπορείς να αποφύγεις. Όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο και όλοι είναι συμπαθητικοί μέχρι να σε εκνευρίσουν. Μπορεί να είναι αυθάδεις, αδιάκριτοι, διαχυτικοί κ.λπ. Συνήθως δεν σταματούν ποτέ, παίζουν με τα νεύρα σου και φλερτάρουν με τα όριά σου. Κάποιοι είναι ενοχλητικοί από την φύση τους και άλλοι το διασκεδάζουν. Θελεις να τους αποβάλλεις από την καθημερινότητά σου, αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται πρέπει να μάθεις να τους αντιμετωπίζεις χωρίς να βγαίνεις ο χαμένος της υπόθεσης.

Το άρθρο αυτό είναι ένας πολύτιμος οδηγός επιβίωσης για όσους έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες δύσκολες καταστάσεις και σε καμία περίπτωση δεν δίνει ως λύση τη βία.

*Τα παρακάτω βήματα είναι μπερδεμένα και ανεξάρτητα μεταξύ τους.*

Έξυπνες απαντήσεις σε χαζές ερωτήσεις.

Συνήθως το περιεχόμενο των συζητήσεων με αυτούς τους τύπους σε φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Το να δείχνεις πως νιώθεις άβολα κοκκινίζοντας και σιωπώντας δεν βοηθάει. Δώσε απαντήσεις με νόημα και άσε να εννοηθεί ότι δεν είσαι διατεθειμένος να συνεχίσεις την συνομιλία. Το να ειρωνεύεσαι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί σωτήριο μόνο αν δείξεις ότι ξέρεις πολύ καλά τι λες και ότι το εννοείς.  Όταν για παράδειγμα σε ρωτούν αδιάκριτα, θύμησέ τους ότι δεν τους ενδιαφέρει η προσωπική σου ζωή και όταν σε προσβάλουν δείξε τους ότι βρίσκεσαι σε άλλο επίπεδο.

Η απόρριψη.

Μην διστάσεις να πεις "όχι" σε οποιαδήποτε πρόταση. Από ένα αίτημα φιλίας στο facebook μέχρι και για ένα χαλαρό καφέ. Όχι, όχι, όχι! Μην δίνεις περιθώρια για να σε προσεγγίσουν ή να μάθουν λεπτομέρειες για εσένα. Έτσι δείχνεις ότι είσαι σταθερός στις απόψεις σου και σίγουρος για κάθε σου κίνηση. Αν κάνεις ένα βήμα πίσω, εκείνοι θα κάνουν πολλά μπροστά και αυτό δεν το θέλεις.

Ξεκαθάρισε την θέση σου.

Όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει από τα σημάδια που του δίνεις, τότε μίλα ξεκάθαρα. Πες τους λόγους για τους οποίους δεν θες να έχεις πολλά πάρε-δώσε, τι σε ενοχλεί στην όλη στάση του και γιατί. Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος. "Με βλέπεις ότι δεν σου απαντώ. Γιατί εξακολουθείς να με ενοχλείς;": είναι μια καλή απάντηση στα εκατοντάδες μηνύματα που θα σου έχει στείλει.

Αγνόησε.

Αν ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι δεν έχεις διάθεση για οποιαδήποτε επικοινωνία, άσε την σιωπή σου να τους λύσει οποιαδήποτε απορία. Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική λύση όταν όλες οι υπόλοιπες προσπάθειές σου έχουν αποτύχει. Στην αρχή μπορεί να τους ενοχλήσει, αλλά με τον καιρό θα σταματήσουν να ασχολούνται. Δεν είναι δύσκολο.

Η στάση μας πρέπει να είναι αρνητική απέναντι στους ανθρώπους που το αξίζουν. Το να είναι κάποιος πολύ ευγενικός δεν είναι απαραίτητα κακό, εκτός και αν το κάνει χρησιμοθηρικά. Το να σου κάνουν κοπλιμέντα είναι κολακευτικό εκτός και αν γίνεται με προσβλητικό τρόπο.
Εσύ κρίνεις ποιοι αξίζουν μια θέση στη ζωή σου και ποιοι όχι.

Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊

Κάνε like στη σελίδα του Otherwind στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη!

⇝⇝Σχετικά άρθρα..

Γιατί είμαστε πολύ διαφορετικοί από τους φίλους μας;

4 πράγματα που δεν πρέπει να λες για τον εαυτό σου.

5 άβολες καταστάσεις που ζεις κάθε Σεπτέμβρη!

Γιατί να μην γκρινιάζεις τις Δευτέρες!

5 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν 2 ονόματα.

Κάποιες αλήθειες πίσω από το "Τα μαλλιά μου δεν είναι ωραία σήμερα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου