Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία.


Οι φωτογραφίες δεν είναι οι αναμνήσεις μας...


Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, ο καθένας μας μπορεί να φωτογραφίσει ότι και όποτε θέλει. Αρχικά οι φωτογραφικές μηχανές έγιναν προσιτές σε όλους, μετά κάμερες ενσωματώθηκαν στα κινητά μας τηλέφωνα και ύστερα δημιουργήθηκαν τα social media.

Τελικά φτάσαμε στη μόδα των selfies. 

Θα έλεγε κανείς ότι ενώ παλαιότερα τα βιώματα έμεναν στη μνήμη μας, πλέον βρίσκονται στο κινητό. Στην πραγματικότητα όμως είναι οι αναμνήσεις αποτυπωμένες σε μια οθόνη. Πιο απλά, μια φωτογραφία αποθανατίζει μόνο μια στιγμή από τις πολλές που έχουμε ζήσει (δευτερόλεπτα που έχουν παγώσει για χάρη μιας πόζας). 

Βέβαια κάποια πράγματα υπάρχουν μονάχα στην καρδιά και το μυαλό αφού στις σημαντικότερες στιγμές κανένας φακός δεν μας συνόδευε. Όταν κατάφερες αυτό για το οποίο πάλεψες σκληρά, ένιωσες απίστευτα συναισθήματα. Μια ευτυχία που δεν ήταν προμελετημένη. Αυθόρμητα χαμόγελα που γέμιζαν την ατμόσφαιρα.

Από την άλλη πλευρά, στην προσπάθειά σου να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία, (κάτι το οποίο σε ενθουσιάζει), χάνεις ένα μέρος από την απόλαυση του να παρακολουθείς. Πιο συγκεκριμένα, έχοντας στο νου σου το πώς και τι θα βάλεις στο κάδρο σου, δεν επικεντρώσεσαι στο τι συμβαίνει γύρω σου.


Ακόμη και αν δεν έχεις καμία φωτογραφία από κάποιο (σημαντικό) γεγονός, δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα το ακυρώνεις. Αντίθετα το ζεις/νιώθεις λίγο παραπάνω, αφού καμία εικόνα δεν θα έρθει για να πλαισιώσει -ή και να αντικαταστήσει- εκείνη την ανάμνηση.

Και πώς να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία λοιπόν;
- Άνοιξε τα μάτια και την ψυχή σου!

Η τέλεια δεν υπάρχει και ούτε θα τραβηχθεί ποτέ από κάποια μηχανή. Είναι όλα όσα ζεις και δεν μπορεί να αποτυπώσει ο φακός. Ζήσε ξέγνοιαστα! Κράτα εικόνες για να σου θυμίζουν και όχι να αντικαθιστούν τις αναμνήσεις.

Τέλος, θέλω να ομολογήσω πως δεν αγαπώ τη φωτογραφία. Τη λατρεύω! Στόχος μου να τονίσω την αξία της εμπειρίας (τη στιγμή που τη ζεις), και πως τότε είναι πιο πολύτιμη.








Εικόνες We It



Like OtherWind on Facebook




Διαβάστε επίσης...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου