Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

6 τύποι φοιτητών κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η γη γυρίζει, ο ουρανός είναι μπλε και οι άνθρωποι είμαστε πολύ διαφορετικοί. Ο καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και αντιμετωπίζει αλλιώς κάθε γεγονός. Έτσι και στην εξεταστική βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία τον ερχομό της. Κάποιοι πανικοβάλλονται, μερικοί  αντιδρούν με ψυχραιμία και άλλοι ζουν σε έναν άλλον κόσμο που με τα βίας θυμούνται το αντικείμενο που "σπουδάζουν". Όπως και να 'χει αυτή είναι η φοιτητική ζωή, συναναστρέφεσαι με πολλούς χαρακτήρες και αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Για να χαλαρώσουμε λίγο από την πίεση των ημερών, (και να γελάσουμε με τους εαυτούς μας), θα δούμε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες κατηγορίες σπουδαστών που βρίσκονται σε κάθε πανεπιστήμιο. Όσοι δεν φοιτάτε ακόμη σε κάποια σχολή ήρθε η ώρα να πάρετε μια μικρή γεύση από τις -γεμάτες κόσμο- αίθουσες εξέτασης και μη.

1. Ο 'πρώτη φορά στη σχολή'.


Είναι ο τύπος που με το που περάσει το κατώφλι του Πανεπιστημίου γκρεμίζεται ο απέναντι φούρνος. Αν υπήρχε απουσιολόγιο, οι παρουσίες του στις διαλέξεις θα μετριόντουσαν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα μπορούσα βέβαια να το δικαιολογήσω ως αντίδραση στα 12 χρόνια υποχρεωτικών μαθημάτων ή ως ψυχολογικό τραύμα από τις πανελλήνιες. Δεν ξεχνάμε όμως ότι μπορεί να δουλεύει ή οι υποχρεώσεις του να είναι τόσες πολλές ώστε να μη βρίσκει καθόλου χρόνο. Το καλό είναι ότι ενημερώνεται για όλα, γνωρίζει ότι και αν συμβεί και βέβαια προμηθεύεται με τόσες σημειώσεις ώστε να υπερηφανεύεται για αυτό. Κάπως έτσι πιστεύει ότι είναι έτοιμος να περάσει όλα τα μαθήματα βγάζοντας πολύ μεγάλους βαθμούς. Κακά τα ψέματα, αν η σχολή δεν είναι θεωρητική, δύσκολα θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

2. Ο φίλος του Σεπτέμβρη.

Ο 'συνάδελφος' με το που νιώσει τον αέρα των εξετάσεων να τον διαπερνά συνειδητοποιεί ότι δεν είναι έτοιμος και η καλύτερη λύση είναι να τα αφήσει όλα για αργότερα. Η αναβλητικότητά του τον οδηγεί από Σεπτέμβρη σε Σεπτέμβρη  και καταλήγει να χρωστάει έναν πολύ μεγάλο όγκο μαθημάτων. Για να ξεφύγει λοιπόν από αυτόν τον λαβύρινθο θα περάσει καιρός. Η αλήθεια είναι ότι το γεγονός αυτό δεν τον στενοχωρεί πολύ αφού συνήθως το σλόγκαν του είναι "καλύτερα να αφήνεις για αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα".
Υ.Γ. Τον αγαπάμε γιατί είναι η ψυχή της παρέας.

3. Ο καλός Σαμαρείτης.

Είναι ένα από τα άτομα που κυριολεκτικά τρέχει για όλους. Λίγο πριν την "μεγάλη μέρα" όλοι του ζητούν σημειώσεις, συμβουλές και τα sos κάνοντας τον να μην παίρνει ανάσα. Όχι δεν είναι ο άριστος φοιτητής. Το άτομο αυτό συνήθως ανήκει σε κάποια φοιτητική παράταξη, έχει πάνω από 100 επαφές στο κινητό του και είναι εκεί για να σε βοηθήσει σε ότι χρειαστείς. Κάθε μέρα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία διάλεξη, είναι διαθέσιμος και έτοιμος να σου δώσει ότι πληροφορία ζητήσεις. Προσωπικά, η μεγάλη μου απορία είναι το πότε και αν προλαβαίνει να διαβάσει.

4. 'Ο δεν έμαθα πότε δίναμε'.

Θα μπορούσε να κάνει παρέα με τον πρώτο, αλλά έχουν μια μεγάλη διαφορά. Ο συγκεκριμένος ίσα που θυμάται τι σπουδάζει. Κατά βάθος ενδιαφέρεται, αλλά βαθιά που θα κάνει πολύ καιρό να βγει στην επιφάνεια. Θα αργήσει αλλά κάποια στιγμή θα πάρει και το πτυχίο του. Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να τονίσω το ότι δεν έχει αφήσει τις σπουδές του στην άκρη για να κοιμάται από το πρωί ως το βράδυ, αλλά σίγουρα για κάτι πολύ ενδιαφέρον.

5. Ο λάτρης του παρά πέντε.

Ή αλλιώς ο 'ξύπνησα 5 λεπτά πριν έρθω'. Συνήθως διαβάζει το προηγούμενο βράδυ, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα τον δεις σε κάποια καφετερία να παίζει tichu με την παρέα του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει καλές αποδόσεις αφού θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως το παιδί θαύμα. Γενικά είναι πολύ χαλαρός, δεν αγχώνεται για το μέλλον και ζει την φοιτητική ζωή στου maximum. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βάλει πρόγραμμα στη ζωή του, κάτι που θα τον αποδιοργανώσει εντελώς.

6. Ο σκονάκιας.

Φυσικά δεν έχει διαβάσει, αλλά γιατί να το κάνει αφού μπορεί με τόσο αριστουργηματικό τρόπο να χωρέσει 100 λέξεις σε ένα χαρτάκι τριών εκατοστών; Μπορεί να μην αγαπάει τα βιβλία αλλά το χρυσό βραβείο καλλιγραφίας του αξίζει χωρίς καμία αμφιβολία. Αν τον παρατηρήσεις καλύτερα θα δεις μεγάλες ποσότητες μελανιού στο δέρμα του, στα ρούχα του, ακόμη και πίσω από το ρολόι. Μπορεί να έχει πολύ μεγάλες ικανότητες, ωστόσο οι γνώσεις του έχουν πολλά κενά. Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Τα πανεπιστημιακά μαθήματα είναι χρήσιμα και απαραίτητα για να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας. Μην ξεχνάμε, το να καταφεύγουμε στην "εύκολη" λύση είναι αρκετά επικίνδυνο αφού αν ο επιτηρητής είναι λίγο πιο αυστηρός μπορεί να μας αποκλείσει από πολλές εξεταστικές.
Κλασσική ατάκα: Μπορώ να πάω τουαλέτα;

Φυσικά και μια σχολή δεν αποτελείται μονάχα από την παρέα των έξι αφού συναντάμε και τους πιο κλασσικούς τύπους. Πάντα θα υπάρχει αυτός που διαβάζει, εκείνος που δεν αλλά γράφει καλύτερο βαθμό από τον πρώτο, αυτοί που δίνουν ένα μάθημα για 10η φορά και άλλοι που ζητάνε λύπηση από το καθηγητή στέλνοντας εκατοντάδες email. 

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις το μυστικό της επιτυχίας είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου είτε πρόκειται για κάποιο διαγώνισμα είτε για τον έξω κόσμο.

Κάνε like στη σελίδα μου στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<


Κάνε μια κοινοποίηση και δες μπουρμπουλήθρες να χοροπηδούν γύρω από την οθόνη σου.


Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 


Εικόνες We  It


Διαβάστε ακόμη...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου