Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

10 υπέροχες ιδέες για νέες εμπειρίες!

Προγραμματίζεις τις επόμενες εξόδους σου και τα πρώτα που θα σου έρθουν στο μυαλό είναι να πας για ένα καφέ, ποτό κλπ. κλπ. Τα συνηθισμένα δηλαδή. Χωρίς να το καταλάβεις έχεις μπει σε μία ρουτίνα. Ευχάριστη βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι μια επανάληψη όλων όσων συνηθίζεις να κάνεις.
Και τώρα ας μιλήσουμε για τις εμπειρίες που έχει από τα παραπάνω. Σίγουρα είναι πολλές και αρκετά ενδιαφέρουσες. Κάνεις δεν μπορεί να αμφιβάλλει γι'αυτό. Ωστόσο όλες κινούνται γύρω από το ίδιο πλαίσιο που επιλέγεις να διασκεδάσεις. Μπορεί κατά βάθος να έχεις κουραστεί αλλά να μην το παραδέχεσαι...

Έχεις σκεφτεί να κάνεις κάτι διαφορετικό, να ξεφύγεις από όλα έστω και για λίγο; Θες να αποκτήσεις αναμνήσεις που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή;

Αν ναι, τότε συνέχισε να διαβάζεις και δεν θα το μετανιώσεις!

1. Μια νύχτα στη παραλία.


Ένα καυτό μεσημέρι θα πάρεις έναν υπνόσακο και όποιον θες να μοιραστείς αυτό που θα ακολουθήσει. Θα κάνετε τις βουτιές σας και θα χαλαρώσετε. Το βράδυ θα στρώσετε και θα κοιμηθείτε κάτω από το φως χιλιάδων αστεριών. Για να πετύχεις αυτό το μαγικό θέαμα, μην επιλέξεις να πας κάπου κοντά στη πόλη. Όσο πιο μακριά από τα φώτα που σβήνουν τη λάμψη του διαστήματος, τόσο το καλύτερο.

2. Βόλτες στο δάσος.

Πόσο καιρό έχεις να κάνεις κάτι τέτοιο, ή μάλλον έχεις περπατήσει ποτέ στη φύση; Μια τέτοια εξόρμηση θα σε κάνει να νιώσεις άλλος άνθρωπος. Αν είσαι και εσύ παιδί της πόλης, αυτή θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Σου προτείνω να πας με παρέα που θα γνωρίζει το πώς πρέπει να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον και με ποιον τρόπο να αντιμετωπίσει καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. Η απειρία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη που ίσως αποδειχθούν επικίνδυνα. Το πιο πιθανό είναι να μη συμβεί τίποτα συνταρακτικό, όμως καλό είναι να νιώθεις ασφάλεια.

3. Μια συναυλία με μουσική που δεν ακούς.

Δεν θα φανταζόσουν ποτέ τον εαυτό σου να κάνει κάτι τέτοιο. Γι' αυτό το γράφω εδώ. Η δική μου αρχή έγινε όταν μια φίλη, με αγάπη για τη ροκ, μου πρότεινε να την ακολουθήσω σε μια συναυλία. Η αλήθεια είναι πως δεν εκτιμούσα ιδιαίτερα αυτό το είδος μουσικής, αλλά πήγα για την εμπειρία. Και φυσικά δεν το μετάνιωσα. Ήταν κάτι διαφορετικό που δεν είχα ξαναζήσει. Αν και, οι μουσικές μου προτιμήσεις και το Playlist στο κινητό δεν έχουν αλλάξει, εξακολουθώ να επιλέγω αυτόν το τρόπο για να διασκεδάσω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Γιατί όχι λοιπόν;

4. Δώσε το παρόν σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Αυτό που με ανυπομονησία βλέπεις στη τηλεόραση κάθε 1,2 ή και 4 χρόνια. Μία απίστευτη εμπειρία είναι να το παρακολουθήσεις και από κοντά, live, τη στιγμή που συμβαίνει και χωρίς να σε χωρίζει η απόσταση. Όλα όσα διαδραματίζονται τα βιώνεις από μία άλλη οπτική που λίγοι θα καταφέρουν να δουν. Να λοιπόν ένας νέος στόχος για το μέλλον. Μάζεψε χρήματα σε ένα κουμπαρά ειδικά για αυτή τον λόγο και μόλις έρθει η κατάλληλη στιγμή.. θα ζήσεις αυτό που μέχρι τώρα θεωρούσες ακατόρθωτο.

5. Να κάνεις κάτι που σε τρομάζει.

Ότι και αν είναι αυτό. Ζήσε μια περιπέτεια. Για παράδειγμα αν φοβάσαι τα ύψη αλλά θέλεις να ζήσεις κάτι ανεπανάληπτο, κάνε μια επίσκεψη σε ένα Adventure Park. Εκεί θα ισορροπήσεις σε σχοινιά, θα περπατήσεις στο κενό και πολλά ακόμη που δεν σου περνούν καν από το μυαλό. Με άλλα λόγια θα ξεπεράσεις τον εαυτό σου.
Και για τους πιο extreme τύπους, το αλεξίπτωτο πλαγιάς και το bungee jumping είναι εξίσου πολύ καλές ιδέες. 

6. Camping / μια εκδρομή με κλειστά τηλέφωνα.


Και ενώ το κινητό παίρνει φωτιά, τα megabytes τελειώνουν σε λίγα λεπτά και οι selfies είναι περισσότερες και από αυτές των Kardashians, στις διακοπές κάνε τη διαφορά. Είμαι σίγουρη πως δεν σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό και ήδη έχεις αρχίσει να παραξενεύεσαι. Σε μία εκδρομή που θα πάτε με τη παρέα σου κλείστε τα τηλέφωνα, αφού πρώτα ενημερώσετε για αυτή σας την ενέργεια το οικείο περιβάλλον. Δεν θέλουμε να δούμε τη φωτογραφία μας στο amber alert όταν επιστρέψουμε(!). Και τώρα αναρωτιέσαι πώς θα βλέπεις την ώρα, πώς βγάζεις φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι τα προηγούμενα χρόνια. Ένα ρολόι και μία κάμερα είναι αρκετά. 

Και φυσικά μπορείς να το συνδυάσεις με camping. 
Έχεις κοιμηθεί ποτέ σε σκηνή; Αν όχι τώρα είναι η ευκαιρία. Σε οργανωμένο χώρο ή μη, πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να το έχει ξανακάνει για τους ίδιους λόγους με το (2). Δένεσαι με τους ανθρώπους γύρω σου και μαθαίνεις να ζεις χωρίς τις ανέσεις του σπιτιού. Υπάρχει μια περίπτωση να το θεωρήσεις ταλαιπωρία, αλλά σίγουρα δεν είναι χαμένος χρόνος.

7. Να κάνεις τις αλλαγές που δεν τολμάς.

Διαβάζοντας αυτόν το υπότιτλο όλο και κάτι θα σου ήρθε στο μυαλό. Ένα κρυφό όνειρο-μια μικρή φαντασία που φοβάσαι να τη κάνεις πραγματικότητα. Κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν. Αν και το θεωρώ αρκετά υποκειμενικό και ιδιαίτερα παραπλανητικό (αφού δεν διευκρινίζει το πλαίσιο των πράξεων που αναφέρεται), στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει απόλυτα. Μια αλλαγή δεν είναι απαραίτητα πολύ μεγάλη. Τα όρια σου εσύ τα επιλέγεις καθώς και το πότε θα σπάσεις το νήμα για να ξεφύγεις. 
Ακόμη και αν τελικά το μετανιώσεις αξίζει τον κόπο.

8. Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Όλοι ονειρευόμαστε, καθημερινά. Η διαφορά ενός ονείρου με την αντίστοιχη εμπειρία είναι οι πράξεις. Τι κάνεις, ή μάλλον πόσο πρόθυμος είσαι να το κάνεις πραγματικότητα; Μένοντας αδρανής δεν πετυχαίνεις τίποτα από όσα σκέφτεσαι. Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Και η προσπάθεια για να φτάσεις εκεί, είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

9. Πάρε μέρος σε αγώνες-διαγωνισμούς.

Είτε είναι θέμα δεξιοτήτων ή τύχης, δήλωσε συμμετοχή. Ακόμη και αν το διοργανώνει ο δήμος ή είναι ένα μεγάλο τηλεπαιχνίδι. Είναι κάτι που δεν το κάνεις συχνά. Εφόσον το concept του δεν προσβάλλει την προσωπικότητά σου, δεν σε εκθέτει (ανεπανόρθωτα κάποιες φορές) και το θεωρείς διασκεδαστικό, γιατί να μην το δοκιμάσεις; 

10. Ταξίδεψε.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Αν θες να αποκτήσεις νέες εμπειρίες είναι το ιδανικότερο που μπορείς να κάνεις. Από την μια άκρη του κόσμου έως την άλλη, ακόμη και με ένα άτομο, τροχόσπιτο και λίγα χρήματα. Όλα γίνονται. Αρκεί να το θες πραγματικά. Γνώρισε νέες χώρες και διαφορετικές κουλτούρες. Θα μάθεις απίστευτα πράγματα και θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου με τον καλύτερο τρόπο!

Όποιες και αν είναι οι εμπειρίες που θες να αποκτήσεις, για να γίνουν πραγματικότητα απαιτείται προγραμματισμός. Μην αφήνεις τίποτα στη τύχη και μη χάνεις ευκαιρίες. Δεν θέλει πολύ σκέψη, χάνεται η μαγεία. Το μυαλό παραιτείται όταν η καρδιά οδηγεί.


Εικόνες We ❤ It
www.weheartit.com







Διάβασε επίσης...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου