Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τα ναι και τα μη μιας μελαγχολικής ημέρας.

Όταν η διάθεσή σου είναι πιο γκρίζα και από τις 50 αποχρώσεις, νιώθεις ότι τίποτα δεν πάει καλά (και κλαις για την κούκλα που έχασες όταν ήσουν 7 χρονών), μάλλον η μέρα είναι ιδιαίτερα μελαγχολική.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να αντιμετωπίσεις όλα όσα σε κάνουν να θες να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματα;
Εδώ θα βρεις έναν οδηγό επιβίωσης για εκείνες τις (πολύ) δύσκολες ώρες.

👍 Βάλε χρώμα.

Τα χρώματα είναι ικανά να επηρεάσουν την ψυχολογική μας κατάσταση και σύμφωνα με τον Γκαίτε "μπορούν να διεγείρουν τις αισθήσεις μας, να ξυπνήσουν συγκινήσεις, ιδέες που μας ξεκουράζουν ή μας κινητοποιούν και να προκαλέσουν την χαρά και τη λύπη". Τα φωτεινά λοιπόν, είναι πιο χαρούμενα, τα σκοτεινά πιο θλιβερά ενώ τα ζεστά χρώματα είναι πολύ δυναμικά. Μη ντυθείς με μουντά χρώματα. Βάλε τα αγαπημένα σου ρούχα -αυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Δίνεις άλλον αέρα σε κάθε σου βήμα που είναι ικανός να μεταλλάξει το κλίμα που επικρατεί γύρω σου. Κάπως έτσι θα διώξεις τα κακά πνεύματα του αρνητισμού και θα νιώσεις υπέροχα!

👍 Βγες έξω.

Κατανοώ απόλυτα ότι το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι τα κάτσεις σε μία σκοτεινή γωνία, να κουλουριαστείς σαν μικρό παιδί και να μη μιλάς σε κανέναν, αλλά δεν γίνεται να αντιδρούμε με αυτόν τον τρόπο κάθε τι που μας συμβαίνει. Ο κόσμος δεν περικλείεται από τέσσερις τοίχους, αλλά είναι εκεί έξω και σε περιμένει. Θα συναντήσεις γνωστούς και ανθρώπους που θα δεις για πρώτη φορά με παρέα ή χωρίς, η μέρα που μέχρι πριν λίγο θεωρούσες μαρτύριο ίσως γίνει πολύ ευχάριστη. Μερικές φορές χρειαζόμαστε κάποιον που θα μας παροτρύνει να κάνουμε ένα βήμα έξω από την πόρτα μας.

👍 Πήγαινε εκεί που προτείνει η παρέα.


Χαίρομαι πολύ που τελικά αποφάσισες να μη μείνεις σπίτι. Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συμβουλευτείς σου για τον προγραμματισμό της εξόδου σας. Δεν είναι ότι δεν σε εμπιστεύομαι, αλλά ξέρω ότι θα πας κάπου που θα το μετανιώσεις. Άθελά σου επιλέγεις μέρη που σίγουρα επιδεινώνουν την κατάσταση. Ας πούμε ότι εκείνες τις ώρες υπάρχει μια παράξενη έλξη ανάμεσα σε εσένα και τα λάθη. Εμπιστεύσου τους λοιπόν. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν τους ακολουθήσεις. Στη χειρότερη περίπτωση θα είναι μία έξοδος που θα σε τελείως αδιάφορο. Το ίδιο όμως ένιωθες και πριν. Δώσε μια ευκαιρία.

👍 Διαμόρφωσε το playlist με ρυθμικά τραγούδια.


Ακούγοντας λυπητερές και δακρύβρεχτες μπαλάντες υπάρχει μια πιθανότητα να αλλάξει η διάθεσή σου, αλλά προς το χειρότερο. Αντίθετα κάποια κομμάτια είναι ικανά να σε ξεσηκώσουν, χωρίς καμία υπερβολή. Υπάρχουν μελωδίες που μας δίνουν ώθηση για να κάνουμε μια νέα αρχή-ένα νέο ξεκίνημα, ή απλώς για να σηκωθούμε από την καρέκλα.

👍 Μη μένεις στις επαναλήψεις

Κάνοντας τα ίδια και τα ίδια κουράζεσαι. Ακόμη και αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει, το θεωρείς διασκεδαστικό και πιστεύεις ότι είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά. Για παράδειγμα το παρακολουθείς ξανά και ξανά τα επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς είναι αρκετά χαλαρωτικό, αλλά εξακολουθεί να είναι μια επανάληψη. Αν θες να διώξεις τη μονοτονία και τη μελαγχολία που νιώθεις ότι σε πνίγει, κάνε κάτι διαφορετικό. Κάτι που συμβαίνει σπάνια ή αυτή θα είναι η πρώτη φορά. Kάνε νέα πράγματα!

Διώξε το φάντασμα της μελαγχολίας. Μην το αφήσεις να σε επηρεάσει, χαμογέλα! Είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίζεις ότι συμβαίνει.



Eικόνες WeIt


Πώς να μεταδόσεις θετική ενέργεια και στους φίλους σου;
Κάνε μια κοινοποίηση!


Διαβάστε επίσης..








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου